empty_cart
تاریخ بشر، سرشار از تلاش و همت اندیشمندان، مکتبها و فرهنگها برای مانایی و تأثیرگذاری در عمق جان انسان هاست. از آنجا که تحقق و تشخص اندیشهها نیازمند صورتِ شایسته، مناسب و زیباست، هر یک از صاحبان فرهنگ و اندیشه، صورتی از هنر بر قامت اندیشهی خود کشیده اند؛ چه به صورت مکتوب و چه به صورت مصوّر. هر که در این راه از زبان و بیان هنری به بهترین شکل بهره برد، آن اندیشه می تواند مانایی و تأثیرگذاری خود را به دستآورد که راز و رمز آن در مکاتب الهی دوچندان است و البته که پیام آوران الهی، بهترین شکل آن را برای بشریت به ارمغان آورده اند. بر همین اساس در سال 1361، تنی چند از روحانیان هنرمند، اهتمامی سترگ ورزیدند و مجموعهای هنری را پایه گذاری کردند تا بتوانند آموزههای دینی را، آنگونه که شایسته است، با زبان و بیان هنری به جامعهی فهیم و هنر دوست ارائه دهند. حرکت دههی شصت، میراث ماندگاری شد که امروز به صورت مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی تبلور یافته است.
این مرکز، از گذشته تاکنون، تنها مرکز حوزوی فراگیر در بسیاری از زمینهها و فعالیتهای هنری است که در خدمت روحانیان مستعد و هنرمند است. گسترهی فعالیتهای مرکز در زمینهی پژوهش، آموزش، تولید، جشنواره ها، انجمن ها، نشریات فرهنگی و ادبی، نگارستان اشراق، کتابخانهی تخصصی ادبی هنری و هفتههای فرهنگی هنری اشراق است.
به منظور پاسخگویی به نیاز روحانیان، آموزشهای گونه گونهی هنرهای ادبی، تجسمی و تصویری و کارگاههای هنری، هر سال برگزار شده و می شود و پاسخگوی نیاز روحانیان مستعد در این زمینه هاست.
به تناسب نیاز، تولید در همهی زمینههای هنری به همت هنرجویان و هنرمندان روحانی صورت می گیرد که در جشنوارهها و نگارستان اشراق تبلور می یابد.
در این راستا به منظور ارج نهادن به تلاش روحانیان و جذب و شناسایی استعدادهای درخشانِ این قشر، جشنوارههای شش گانهی اشراق (فیلم، عکس، خاطره، داستان، شعر و هنرهای تجسمی) به صورت دو سالانه، برگزار می گردد که بازتاب مناسبی در عرصهی فرهنگی دارد.
از سویی، جهت دادن به فعالیتهای ادبی و هنری روحانیان، و شناسایی و جذب استعدادهای درخشان، نیازمند تشکلهای متناسب با خود است. در همین زمینه، انجمنهای شش گانهی شعر، داستان، خوشنویسی، مطالعات نظری، سواد رسانه ای و هنرهای تجسمی (طراحی، نقاشی، منبتکاری، معرق، عکاسی و گرافیک) تشکیل شد تا به فعالیتها سمت و سوی مناسب داده و مجموعه آثار انجمنها در نگارستان اشراق، چاپ اثر و جشنواره ها، ظهور و بروز می یابد.
فعالیتهای ادبی این مرکز علاوه بر آموزشهای ادبی (شعر، داستان، آیین نگارش و ویرایش) برای بزرگسالان، در زمینهی کودک و نوجوان نیز بروز و ظهور داشته و دارد. فعالیت در زمینهی ادبیات کودک و نوجوان منجر به راه اندازی نشریات سنجاقک (ویژه ی خردسالان)، پوپک (ویژه ی کودکان)، سلام بچهها (ویژه ی نوجوانان) در مرکز شد که نزدیک به سه دهه این فعالیت ادامه دارد. گسترهی فعالیتها در این زمینه به گونهای بوده و هست که قم به عنوان قطب دوم ادبیات کودک و نوجوان و قطب اول کشور در زمینهی ادبیات دینی کودک و نوجوان درآمده است. همراه این سه نشریه، نشریهی تخصصی برای جوانان و زنان با عنوان پیام زن را نیز باید افزود که در مجموع، یک بستهی کامل مطبوعاتی به شمار میآید؛ البته آن چه گفته شد، چکیدهای از فعالیتهای متنوع و متعدد مرکز فرهنگی هنری است.
باری، مرکز فرهنگی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزهی علمیهی قم بیش از سی سال است که با ادارههای هنرهای ادبی، هنرهای تصویری، برنامه ریزی و پشتیبانی، عرضهی محصولات فرهنگی و هنری، کتابخانهی تخصصی ادبی هنری، انتشار مجلات خردسال، کودک، نوجوان و پیام زن و تحت پوشش برنامهها و تلاشهای رسان های، فعالیت می کند.
user_comments
producer_books