چاپ جدید
مسئله ازدواج با غیر مسلمان یکی از مسائل کهن و ریشهدار فقه اسلامی است که نه تنها توجه اصحاب ائمه را به خود معطوف کرده و آنها را به طرح سؤالات متعددی از محضر ائمه واداشته، بلکه در دوره تدوین فقه و عصر استنباط نیز همواره مورد توجه فقهای شیعه و سنی بوده است. امروزه گسترش ارتباط بین ملتها، اقامت مسلمانان در کشورهای غیر اسلامی، حضور تعداد قابل ملاحظهای از اتباع کشورهای اسلامی در دیگر نقاط جهان به عناوین مختلف و مهاجرتهای اجباری اقوام مختلف موجب شده است که:
اولاً: در موارد زیادی مسلمانان به همشأن خود دسترسی نداشته و به ازدواج با غیر مسلمان نیازمند باشند.
ثانیاً: در موارد زیادی معاشرت جوانان مسلمان با جوانان غیر همکیش در محیط کار و مجامع عمومی موجب ارتباط و علاقهای میشود که ایشان را به ازدواج با هم ترغیب میکند.
ثالثاً: به رغم تصریح تعلیمات دینی مسیحیان و یهودیان، قوانین مدنی کشورهای اروپایی و امریکا و همه کشورهایی که قوانین جاری آنها بدون توجه به شرایع آسمانی تنظیم شده است، به اصل وحدت دینی زن و شوهر توجهی ندارند و همین امر باعث شده ازدواج با غیر همکیش در نظر جوانان مسلمان، سهل و بیاشکال جلوه کند.
موضوع ازدواج با کافران اگرچه یک مسئله نوپیدا نیست، ولی جدیتر شدن ابعاد رویارویی با آن، وضعیت جدیدی میباشد که موجب شده است بازبینی فقهی این مسئله به صورت جامع، یک ضرورت گردد. تحقیق پیش روی موضوع فوق را از زوایای مختلف و با توجه به همه ادله مسئله، مورد مطالعه قرار داده است.